Obračalniki.

Obračalniki za optimalen raztros trave

Obračalniki so delovni pripomočki, ki jih priključimo na traktor ter z njimi obračamo in rahljamo pokošeno travo. Ko v času košnje pokosimo visoko travo, jo pustimo na travniku, da se posuši. Da se trava lepo in enakomerno posuši, jo moramo večkrat obrniti ter razrahljati, da ne bi začela spodaj gniti. Včasih so kmetje to delo opravljali ročno, danes pa si pomagajo s stroji in tako delo opravijo hitreje.

Obračalniki so torej idealen pripomoček za vsakega kmeta, ki ima v lasti več travnatih površin, ki jih bo moral obdelati. Imamo več različnih vrst obračalnikov. Nekateri so večji in so primerni za profesionalno rabo. Če imamo v lasti manjšo kmetijo, pa se lahko zadovoljivo tudi z manjšim modelom.

Obračalniki so izredno lahko vodljivi ter enostavni za uporabo ter upravljanje. Narejeni so iz robustnih materialov, ki so izredno lahki. Hidravličen dvig omogoča enostavno delo in manevriranje iz traktorja. Vzdrževanje obračalnika ni zahtevno. Pomembno je, da ga po vsaki uporabi dobro očistimo ter ustrezno pripravimo za naslednjo rabo.

Traktorski rezervni deli v primeru okvare traktorja

Traktorski rezervni deli so nujen nakup pri okvari traktorja. Vsaka večja ali manjša kmetija ima v lastni vsaj en traktor. Traktor je vsestranska naprava s katero lahko obdelujemo njive in polja, nanj lahko priključimo prikolico, ki smo jo napolnili s materialom, z njim lahko lahko vlečemo požagana drevesa in še marsikaj.

Traktorski rezervni deli se navadno dobijo pri pooblaščenih prodajalcih ali serviserjih. V kolikor želimo, jih lahko kupimo tudi prek spleta, kjer imamo predstavljenih veliko različnih rezervnih delov za vse blagovne znamke traktorjev.

Traktorski rezervni deli nam ob manjši okvari rešijo zagato. Kadar peljemo traktor na servis, ga serviser temeljito pregleda in če najde kakšno napako ali odstopanje se odloči ali bo določen del popravil ali pa ga zamenjal z novim traktorskim rezervnim delom, ki mora biti vedno originalen.