kvalitetna pasja hrana, briketi za psa

Pasja hrana z visoko hranilno vrednostjo

Kvalitetna pasja hrana je pomembna za pravilen razvoj, zdravje in dobro počutje vašega kosmatinca. Ob poplavi številnih ponudnikov pasje hrane velikokrat prihaja do zmede, zato so lastniki psov več krat popolnoma zmedeni in ne vedo katera bi lahko bila kvalitetna pasja hrana.
Če želimo svojemu kosmatincu najboljše, moramo v neki meri poznati prehranjevalne navade volkov, saj imajo volki in psi skupnega prednika. Če to spremljamo, ugotovimo kako pomembno je, da psu izberemo tako kvalitetno hrano, ki bo vašemu kosmatincu dala največ hranilnih snovi.
Kvalitetna pasja hrana ima skrbno dodelano razmerje med beljakovinami, maščobami, ogljikovimi hidrati, prehranskimi vlakninami kot tudi vitamini in minerali. Priporočljivo je, da briketi za psa ali katera koli druga oblika pasje hrane ne vsebuje enostavnih predelanih žitaric kot je pšenica. Pšenica je živilo, ki jo proizvajalci navadno v pasjo hrano dajo le z razlogom cenovne dostopnosti. Taka hrana nima prehranske vrednosti za psa oziroma velja za prazno hrano. Prebava pšenice je za psa obremenitev za organizem, kar s časoma lahko privede do zdravstvenih težav.
Pomembno je, da so briketi za psa narejeni po točno določenem načinu priprave, ki mase ne segreva nad določeno temperaturo, saj tako izgubijo veliko hranilnih vrednosti. Če boste brali deklaracije, ki so navadno na zadnji strani vreč s hrano, se boste lahko seznanili s sestavo, ki jo mora imeti kvalitetna pasja hrana in se odločili za pravo. Pomembno je, da so briketi za psa izdelani iz svežega mesa, ki je certificirano ter ne samo mesne moke, saj le-ta velikokrat vsebuje tudi snovi, ki niso primerne za živali. Če želite, da so briketi za psa kvalitetni, potem morajo vsebovati le lahko prebavljive sestavine, h katerim so dodana tudi hladno stiskana olja, ki spodbujajo prebavo in je ne otežujejo. Kvalitetna hrana je kuhana v lastnem soku kar ohranja visoko hranilno vrednost.