Štrajfiks

Oprema za zahtevno čiščenje

Ko se soočimo z zahtevnejšimi madeži, bo priskočila na pomoč le naprednejša oprema. Medtem ko lahko v domačem gospodinjstvu vse potrebno postorimo že z metlo in mokro krpo, je treba pri večjih in zahtevnejših projektih uporabiti dodatne pripomočke, ki so bolje prilagojeni specifičnim zahtevam. Najbolj se potreba po takšni opremi izkaže pri profesionalnem čiščenju, predvsem pri čiščenju industrijskih prostorov in delovnih površin, ki jih je treba vzdrževati v skladu z visokim higienskim standardom.

Posebni izzivi občutljivih delovnih površin

V občutljivih okoljih pridejo v poštev le prilagojene rešitve za čiščenje. To bo morda čiščenje s suhim ledom, ki je kot nalašč za čiščenje občutljivih površin. V poštev pride v različnih okoljih, ki jih ne smemo čistiti s kemikalijami ali posebej abrazivnimi sredstvi in pripomočki. Čiščenje s suhim ledom je nepogrešljivo v proizvodnji hrane, v farmaciji, tudi pri delu z elektroniko in na drugih delovnih mestih, ki jih ne smemo onesnažiti z uporabo čistilnih sredstev. Gre za dokaj vsestransko tehniko, čeprav je čiščenje s suhim ledom v praksi omejeno le na razmeroma majhen nabor okolij – naprave so namreč precej drage in nerodne, tako da ne gre za preveč praktično rešitev za vsak primer.

Vsestranska oprema za zahtevna opravila

Lahko pa zelo dobre rezultate ponudi tudi kakšna vsestranska oprema, še posebej če imamo opravka z manj občutljivimi površinami. Štrajfiks se recimo dobro sooči s trdovratno umazanijo in zasušenimi madeži na zunanjih površinah, čeprav ni nujno, da uporabljamo posebej napredno napravo. Pravzaprav bo že osnovni domači štrajfiks zelo prepričljiv, še boljše rezultate pa ponudi profesionalni čistilec na vročo vodo. Štrajfiks ima to prednost, da so naprave na voljo v različnih izvedbah in lahko hitro najdemo takšno, ki bo povsem ustrezala zahtevam določenega projekta. Visokotlačni čistilci so tudi razmeroma ugodni, sploh v primerjavi s čiščenjem s suhim ledom.