Ploščice za kopalnico

Ploščice za kopalnico

Katere ploščice pridejo v poštev v kopalnici? Na voljo imamo zelo veliko izbire, kar pa ni nujno dobro – treba bo namreč izbrati med različnimi izvedbami, ki ponujajo raznolike prednosti in slabosti. Na srečo rešitev ni le ena, čisto možno je, da bo več različnih izdelkov odgovarjalo željam in potrebam. Vsekakor pa se je treba pozorno posvetiti izbiri, če je le možno že v fazi načrtovanja in gradnje stanovanjskih prostorov.

V kopalnici se uporabljajo talne keramične ploščice, ki so v takšnem prostoru nepogrešljive. Že res, da bi včasih radi v tak prostor vgradili toplejše in mehkejše materiale, a ti nikakor ne pridejo v poštev, če imamo opravka z visoko vlažnostjo in neposrednim stikom z vodo. Talne keramične ploščice se v takšnem okolju odlično obnesejo, saj ne prepuščajo vode, temveč jo usmerjajo do ustreznega odtoka. Na ta način varujejo podlago in zagotovijo tudi prijetno uporabo prostora. Poleg tega so talne keramične ploščice primerne tudi za kombinacijo z razno drugo opremo, posebej relevantna je uporaba talnega ogrevanja. 

Seveda pa ploščice za kopalnico niso le tiste, ki jih razporedimo po tleh, temveč v tem prostoru uporabimo tudi stenske obloge. Te so prav tako nepogrešljive kot talne keramične ploščice, še posebej tam, kjer se tuširamo, če nimamo povsem zaprte kabine. Najbolje je kopalnico kar v celoti obdati s stenskimi ploščicami do neke višine, ne samo kad in umivalnik. Tako bodo ploščice za kopalnico res lahko v celoti opravile svoje delo. Stenske ploščice so pogosto nekoliko manjše, prav tako ne prekrivajo celotne stene, temveč jih namestimo le do določene višine. A vseeno opravljajo prav tako pomembno nalogo kot talne ploščice.

Posebej pomembno pa je še to, da ploščice za kopalnico v prostor vgradimo strokovno in zanesljivo. Kaj hitro se lahko zgodi, da pod obremenitvami popustijo, če niso pravilno položene, zato to delo prepustimo izkušenim mojstrom.