Ročno orodje za delo na prostem

Ročno orodje za delo na prostem

Urejanje domačih površin je lahko precej preprosto, če se poslužimo prave opreme. Že res, da imamo opravka z manjšimi površinami in se ne soočamo s kakšnimi posebej težkimi izzivi, a ravno zato moramo veliko dela opraviti ročno. Pri tem pa nam priskoči na pomoč orodje, ki je prilagojeno prav takšnemu načinu uporabe. 

Za košnjo trave je kot nalašč motorna kosa, ki jo lahko brez težav vihtimo v rokah. Takšne kose so na voljo v različnih izvedbah, tako da ustrezajo tudi različnim potrebam oziroma zahtevam. Tipična motorna kosa je vsestransko uporabna za košnjo zunanjih površin okoli hiše, lahko pa se spopade tudi z grmičevjem, plevelom in drugimi vsiljivci. Najbolje se na zahtevnem terenu obnese motorna kosa z rezilom, prav tako priljubljene so kosilnice na nitko, ki lahko opravijo enako nalogo, čeprav večjim izzivom morda ne bodo kos. V vsakem primeru pa lahko pričakujemo zelo enostavno košnjo na zahtevnem terenu, predvsem na manjših površinah in zelenicah, na katerih je veliko raznih ovir.

Če se lotevamo drugih opravil, bo treba seveda izbrati primerno opremo. Pri delu z drevjem in grmičevjem pride v poštev motorna žaga, morda pa bodo zadostovale že škarje za živo mejo, če imamo opravka le z dekorativnimi rastlinami. Seveda je to povsem odvisno od situacije. Škarje za živo mejo se pogosto uporabljajo v celoti ročno, na voljo pa so tudi motorizirane izvedbe, ki mukotrpno delo bistveno olajšajo. Izbira je odvisna od dolžine žive meje in od dela, ki ga moramo posvečati dekorativnemu rastlinju. V vsakem primeru je pametno izbrati opremo, ki bo kar najbolje prilagojena opravilu, s katerim se nameravamo soočiti – škarje za živo mejo so lahko odlična izbira, lahko pa se izkaže, da se bo bolje obnesla motorna žaga ali pa kar kakšen drug pripomoček. Soočamo se namreč z najrazličnejšimi izzivi, ki kličejo po prilagojenih rešitvah.