vodovodna instalacija

Poskrbite, da vodovodna instalacija ne škodi našemu zdravju

Ko se odločite, da boste stanovanje ali hišo v celoti obnovili, potem najprej pričnite z obnovo vodovodne instalacije. Če tega ne storite, si lahko nakopljete velike težave in kar nekaj škode, ko prekopavate zidove, menjate ploščice ali barvate stene. Pri obnovi objektov je vodovodna instalacija torej nujna, in le dobro položena in redno vzdrževana lahko služi tudi več desetletij. Stare in dotrajane vodovodne cevi so namreč zdravju škodljive, zato s sanacijo ne odlašajte.

Polaganje vodovodnih cevi današnji strokovnjaki opravijo hitro in učinkovito. Najpogostejši materiali za cevi so večplastni, iz inoxa ali bakra. S temi odpornimi in kvalitetnimi materiali vodovodna instalacija pridobi na življenjski dobi. Tako se voda pretaka po zdravju bolj prijaznih ceveh in o koroziji, ki hišni vodovod napada zaradi slabih in dotrajanih cevi, ni ne duha ne sluha. Če imate v vašem stanovanju azbestne cevi, potem naj prenova vodovoda ne bo vprašljiva.

Katere talne obloge izbrati za talno ogrevanje?

Med številnimi načini ogrevanja, se ljudje vedno bolj navdušujejo nad talnim ogrevanjem. To se je izkazalo za izjemno učinkovito, hkrati pa prinaša ogromno prednosti. Zaradi tega je bivanje v našemu domu prijetnejše, hkrati pa prihranimo kar nekaj denarja. Za talno ogrevanje je značilno, da ne dviguje prahu, optimalno udobje v prostoru dosežemo že pri 1-2°C nižji temperaturi prostora, zanj pa lahko izkoriščamo alternativne vire energije kot so toplotne črpalke ali sončna energija.

V preteklosti je veljalo, da je ta način ogrevanja primeren le za kopalnice, danes pa se vse več ljudi odloča tudi za druge bivalne prostore. K temu je bistveno pripomoglo dejstvo, da se na talno ogrevanje ne polagajo več samo ploščice, ampak tudi druge talne obloge, ki so toplotno dovolj prevodne. Med priporočljive talne obloge tako uvrščamo še kamen, vinil, večslojni parket, linolej in tudi nekatere vrste laminata in tekstilnih talnih oblog.