celostni razvoj otroških možganov (1)

Poskrbite za izobrazbo vaših otrok

Vsak otrok si zasluži vse kar je na tem svetu najboljše zanj, vendar je tudi pomembno, da se osredotočite na to, da zagotovite celostni razvoj otroških možganov, saj se mnogi starši veliko prehitro odločijo, da bodo sledili samo eni stvari in nato svoje otroke v to porivajo po nepotrebnem, ko pa bi lahko ta čas otrok raziskoval tudi svoje druge interese. Če vidimo, da je naš otrok talentiran za recimo matematiko, potem to ne pomeni, da mu ne smemo več razširjati obzorja! Po principu tega, da je dobro, da se osredotočamo na celostni razvoj otroških možganov, potem je najbolje, če se odločimo za to, da otroku razkažemo tudi svet športa in umetnosti.

Ne le da je celostni razvoj otroških možganov pomemben na dolgi rok, hkrati se s tem kot starši lahko opozarjamo, da ne dajemo prednosti določenim rečem takrat, ko za to še ni čas. Najpomembnejša stvar, ki jo lahko kot starši naredimo za svoje otroke je to, da jim zagotovimo izobrazbo, ki je široka in celostna pa ne samo zato, ker se tu gre za celostni razvoj otroških možganov, ampak tudi zato, ker samo na ta način lahko kot starši zares opazujemo svojega otroka in čez čas spoznamo to, kar ga zares zanima, kje zares cveti.

Če se izkaže, da nismo kos nalogi, da bi prevzeli celostni razvoj otroških možganov pa lahko za to poskrbimo tako, da otroka vpišemo v program, ker se bodo z otrokom ukvarjali izobraženi pedagogi, ki točno vedo posamezne vzorce razumevanja in učenja mlajših otrok. Šele ko je otrok nekoliko starejši lahko šele dejansko vemo, kako zelo učinkovito je potekal celostni razvoj otroških možganov in sicer tako, da bomo lahko videli, da so otroci vedno zainteresirani v to, kar želimo z njimi početi, se angažirajo in kažejo zanimanje.