Vrtni stoli

Pravi stoli za domačo rabo

Kar nekoliko nenavadno je, če pomislimo, koliko različnih stolov potrebujemo v hiši in okoli nje. Seveda pridejo najprej na misel tisti običajni stoli, brez katerih si ne moremo predstavljati normalnega vsakdanjega življenja, a nato se spomnimo tudi na mnoge druge stole in tudi drugo pohištvo, ki se zelo izkaže pri vsakdanji rabi na dolgi rok. Ni nujno, da gre za izrazito funkcionalne kose, ki bi jih stalno uporabljali iz dneva v dan – nekateri so res takšni, nekaterih pa se spomnimo le občasno, a pridejo takrat še kako prav.

Pohištvo v domači pisarni

V domači pisarni se bo seveda odlično obnesel pisarniški stol. Ti stoli so kot nalašč za raznovrstno uporabo ob pisalni mizi, seveda pa ni nujno, da gre prav za pisarno ali drugo delovno okolje. Tudi doma imajo takšni stoli pomembno vlogo. Če imamo urejeno domačo pisarno, je pisarniški stol nedvomno nepogrešljiv kos opreme. Tudi, če takšnega prostora nimamo, bo morda omenjeni kos pohištva našel svoje mesto kje drugje – pogosto se namreč pisarniški stol nameni tudi uporabi pri računalniku, seveda pa je nepogrešljiv tudi ob pisalni mizi študentov ali šolarjev.

Pohištvo na vrtu in dvorišču

Če preskočimo običajne stole v jedilnici in druge pogoste kose pohištva v hiši, pridemo še do kosov, ki se uporabljajo v okolici hiše. Izstopajo vrtni stoli s pripadajočo garnituro vrtnega pohištva. Pogosto se vrtni stoli sicer uporabljajo tudi na terasah ali na balkonu, saj so dokaj univerzalno uporabni za sprostitev in posedanje na soncu. Še vedno seveda omogočajo določene funkcionalnosti, ki pa so odvisne od konkretnega izdelka. Vrtni stoli so običajno dopolnjeni vsaj še z mizo, s tem pa že imamo povsem spodoben komplet vrtnega pohištva. Okoli hiše sicer včasih najdemo še kak drug kos pohištva, morda kakšno klop, lahko pa tudi kaj drugega, saj so možnosti neomejene, privoščimo pa si lahko obilo svobode pri izbiri in postavitvi takšnih elementov.