Prezračevanje

Prezračevanje lahko poteka z različnimi prezračevalnimi sistemi

Prezračevanje je ključno za vsak novozgrajen ali prenovljen dom. Vsi materiali, ki se dandanes uporabljajo za gradnjo hiš so namreč izredno nepropustni in zato hiša ne diha tako kot je včasih. Ljudje pa se na to še nismo povsem navadili, zato na prezračevalni sistem hitro pozabimo. Dober arhitekt, ki nam bo načrtoval hišo, bo zagotovo v načrte vključil tudi vgradnjo centralnega prezračevalnega sistema. 

Prezračevanje pa lahko poteka na različne načine. Na trgu imamo pasivne prezračevalne sisteme brez rekuperacije, ki je cenovno najbolj ugodno za vsakega kupca. Deluje precej dobro, saj so kupci z njim zadovoljni. Poskrbi tudi za filtracijo zraka, kar je odlično v mestih, kjer zrak ni najbolj čisti in neoporečen. 

Prezračevanje s pasivnimi prezračevalnimi sistemi nima nobenih elektronskih delov, kar pomeni, da skoraj ne potrebuje vzdrževanja. To pa je pri vsaki napravi vedno prednost, saj ne bomo imeli veliko stroškov z vzdrževanjem. Določeni modeli nudijo tudi možnost dušenja zvoka, kar je odlično za hrupnejše mestne predele, kjer je izven doma precej hrupa, ki ga ne želimo spustiti v notranjost. 

 

Prezračevanje hiše s centralnim prezračevalnim sistemom

Prezračevanje hiše bo s centralnim prezračevalnim sistemom popolno. Kupci imajo na trgu ogromno različnih možnosti, med katerimi lahko izbirajo, ko se odločajo za centralni prezračevalni sistem. To so izjemno dovršeni sistemi, ki vsakemu domu omogočijo popolno izmenjavo svežega in starega zraka in celotni družini nudijo visoko stopnjo udobja. 

Prezračevanje hiše s centralnim prezračevalnim sistemom se bo pri različnih modelih razlikovalo predvsem pri vrsti izmenjevalnika toplote. Največ naprav ima vgrajen protitočni prenosnik toplote, ki imajo visoko učinkovitost za vračanje toplote v prostor. 

Prezračevanje hiše tu poteka tako, da sta zračna tokova, ki prehajata ven in noter popolnoma ločena. Tak sistem mora pravilno odvajati tudi kondenzat, ki se pozimi zelo rad nabere na zunanji strani odvodnega zraka.