brušenje parketa

Polaganje parketa vključuje kakovostno podlogo 

Polaganje parketa je morda na prvi pogled dokaj preprosta naloga, a v resnici zahteva veliko mero natančnosti, znanja in ne nazadnje še veliko izkušenj. Od kakovosti polaganja parketa pa je v veliki meri odvisna tudi življenjska doba. Če boste, na primer, masivni klasični parket položili zelo kakovostno, ta lahko celo odlično služi več kot stoletje. 

Za kakovostno polaganje parketa torej v prvi vrsti potrebujete dobrega mojstra. Ta vam bo izbrano vrsto parketa položil hitro, kakovostno in tudi cenovno dostopno. Pri polaganju parketa pa je pomembno tudi to, kaj se bo uporabilo za podlogo. 

Če so tla primerno suha in ravna, polaganje parketa ne bo otežkočeno. Za podlago boste lahko uporabili povsem klasično brizgano peno. Če so tla slabše izolirana, pa bo nujno potrebno uporabiti debelejše in veliko bolj izolativne podlage, na primer posebne vrste plošč ali pluto. Če je v igri še talno gretje, pa se bodo za podlogo uporabile perforirane pene oziroma obloge z večjo toplotno prevodnostjo. 

Kakovostno olje za parket iz specializiranih trgovin 

Pri oljenju parketa v prvi vrsti ne smete uporabljati krp, ki so narejene iz mikrožvlaknin. Posezite po takšnih, ki so narejene iz klobučevine ali pa iz bombaža. Tudi olje za parket mora biti kakovostno in kupljeno le v specializiranih trgovinah. 

Olje za parket naj se uporablja periodično. Olje namreč velja za veliko intenzivnejše sredstvo, kot na primer druga čistila ali pa voda, s katero parket lahko čistite pogosteje. 

Če v svoji bližini nimate specializirane trgovine s sredstvi za vzdrževanje in čiščenje talnih površin, kot je parket, je najbolje, da za takšnimi izdelki pobrskate po spletu. Na njem je namreč kar nekaj izjemno kakovostne in ne nazadnje tudi cenovno dostopne ponudbe. 

Najbolje pa je, da olje za parket na talno oblogo vnaša mojster. Tudi tega lahko najdete kar s pomočjo spleta.