Avtomatska steklena drsna vrata

Prilagodljivo delovanje avtomatskih drsnih vrat

Drsna vrata so zelo uporabna, to pa ravno zato, ker lahko delovanje njihovih mehanizmov do potankosti prilagodimo svojim potrebam. Napreden pogon za drsna vrata je prilagodljiv in odgovarja tudi potrebam zahtevnejših uporabnikov. A prav tako najdemo enostavnejša in cenejša drsna vrata, pri katerih poteka upravljanje električnega pogona na druge načine. Čeprav so najbolj znana avtomatska steklena drsna vrata iz trgovin, imamo na voljo še mnoge druge možnosti, med katerimi lahko izberemo tisto, ki bo kar najbolje odgovorila na naše potrebe.

Če govorimo o prilagodljivosti, potem moramo gotovo omeniti drsna vrata po meri. Pravzaprav se praktično vsa drsna vrata izdelujejo tako, da kar najbolje ustrezajo potrebam uporabnika, vedno so na voljo vsaj nekatere manjše prilagoditve, s katerimi lahko hitro dosežemo bistveno boljši učinek. A vseeno nekatera vrata ponujajo bistveno več prilagoditev, sploh če lahko izberemo naprednejši pogon za drsna vrata. V tem primeru imamo popolno svobodo pri upravljanju delovanja vrat, tako da tudi v zahtevnejših okoljih dosegamo izvrstne učinke. Ni torej presenetljivo, da avtomatska steklena drsna vrata ne delujejo dobro le v trgovinah, temveč se uporabljajo tudi v mnogih drugih okoljih, tudi v industriji in raznih drugih dejavnostih.

Delovanje pogona za drsna vrata

Pogon za drsna vrata lahko deluje na različne načine. Pravzaprav je sam pogon vedno skoraj enak oziroma ima isto glavno funkcijo – z električnim motorjem pomika vrata preko drsnega mehanizma. Razlike so v tem, kako se delovanje tega motorja upravlja. Običajna avtomatska steklena drsna vrata, ki jih najbolj poznamo, uporabljajo senzor gibanja. Ta senzor sporoči nalogo odpiranja motorju, ki nato vrata pomakne. Ko senzor izgubi obiskovalca izpred oči, vrata ostanejo še nekaj sekund odprta, nato po tem določenem času motor zopet zapelje vrata v nasprotni smeri in jih zapre. To je povsem enostaven primer delovanja drsnih vrat, imamo pa poleg senzorja gibanja na voljo še mnoge druge možnosti upravljanja delovanja pogona.