rezervni deli kardanske gredi

Rezervni deli kardanske gredi

Lahko jih kupite v mnogih podjetij pri nas, ki se ukvarjajo s prodajo kmetijske mehanizacije.

Rezervni deli kardanske gredi so narejeni iz kvalitetnih materialov, pri izdelavi uporabljajo moderne tehnološke procese in komponente domače proizvodnje.

V zadnjem času se je zelo povečala prodaja kardanskih gredi z širokokotnimi zglobi. Le ta omogočajo delovanje brez izklapljanja kardanske gredi in stroja do 80 stopinj.

Kardanske gredi in rezervni deli kardanske gredi za kmetijske stroje se ponujajo v različnih velikosti. Poznamo velikosti od 01 do 08. Velikost se izbira glede na obremenitve, ki so potrebne za prenos moči s traktorja na izbrani delovni stroj. Se pravi kardanske gredi povezujejo traktor z delovnim strojem, naj si bodo to obračalniki, samonakladalke, prikolice, razne gozdarske stroje in podobno.

Pri uporabi kardanskih gredi morate paziti tudi na svojo varnost. Uporabiti morate varnostne elemente. Varnostne elementi so sklopke, s katerimi preprečite poškodbe strojev in kmetijskih naprav. Varnostni elementi so izdelani v sodelovanju s proizvajalci kmetijskih strojev.

Stekla za traktorske kabine

Stekla za traktorske kabine so zelo pomemben sestavni del traktorja.

Stekla za traktorske kabine imajo zelo pomembno nalogo. Stekla so potrebna zaradi veliko večje varnosti. Stekla za traktorske kabine morajo biti zelo močna in trpežna. Narejena morajo biti iz najboljšega stekla na trgu.

Poškodovano steklo za traktorske kabine se mora takoj nujno zamenjati. Če ga ne boste zamenjali, to pomeni, da ne boste poskrbeli za dovolj veliko varnost. Pri delu s traktorjem in kmetijskih opravilih je zelo pomembna in nujno potrebna.

Traktorska kabina ima nalogo, da traktorista varuje pred slabim vremenom, škodljivimi plini iz okolja, na primer ko kmetje škropijo kmetijske površine, ter pred prevračanjem traktorja. Pomembno je tudi, da se traktorist dobro počuti v kabini. Na to vplivajo tudi stekla. Proizvajalci ali serviserji morajo biti previdni in natančni tudi pri vgradnji traktorske kabine.

Varnostni lok mora biti dobro in primerno vzdrževan, da lahko opravlja svojo funkcijo. Pri nakupu novega traktorja morate še posebno preveriti, če so izvedeni vsi varnostni in zakonski predpisi. Ne samo na papirju, ampak tudi v praksi.