tiskovine

S kakovostnimi tiskovinami do večje prepoznavnosti podjetja

Bloki, kuverte, nalepke, koledarji, letaki, mape in še marsikaj drugega so pomemben element oglaševanja vsakega podjetja. Z eno besedo jih imenujemo tudi tiskovine in so učinkovito orodje, ki se vsakodnevno uporablja za promocijo in večjo prepoznavnost podjetja. Seveda pa je to mogoče le takrat, kadar je takšne promocijski material oblikovan in izdelan profesionalno po najmodernejših standardih in v skladu s celostno grafično podobo podjetja ali blagovne znamke.

Čeprav se nekatera podjetja tovrstnemu načinu oglaševanja izogibajo, pa se je izkazalo, da je ob pravilni uporabi lahko izjemno uspešno. Kljub vedno večji uporabi digitalnega oglaševanja, se je izkazalo, da so tiskovine med potrošniki še vedno zelo priljubljene, zato jih ne smemo zanemarjati. Seveda pa je pomembno, da so izdelane kakovostno, na najsodobnejših tiskalnikih, ki nudijo tudi pestro izbiro dimenzij, oblik, barvnih kombinacij in sodoben dizajn. To je zagotovo najboljši način za večjo prepoznavnost podjetja.

Pri izdelavi kakovostnih tiskovin je potrebno upoštevati mnogo dejavnikov

Za lično izdelano tiskovino, ki bo privlačila potrošnike, je profesionalno grafično oblikovanje ključnega pomena. Za to se danes uporabljajo številni grafični programi. Pri tem je seveda potrebno izbrati pravo kombinacijo barv. Prvo vodilo je prepoznavnost podjetja, zato je tudi v tem primeru potrebno slediti njegovi grafični podobi. V sklopu grafičnega oblikovanja je potrebno razmisliti tudi o izbiri pisave in razmikih med črkami, ki močno vplivajo na berljivost in razumevanje besedila na tiskovini.

Vrste papirja za kakovostne tiskovine

Za izdelavo tiskovin se lahko uporabljajo razni premazi in različne vrste papirja, kot so na primer časopisni, pigmentiran, grafični, premazni, nepremazni in super kalandriran papir. Njegova kakovost je izjemno pomemben dejavnik, a se je potrebno zavedati, da je izbira vrste papirja odvisna predvsem od namena tiskovin. Za kakovostne in privlačne tiskovine je značilna tudi visoka ločljivost tiska, s katerim dosežemo najboljše barvne učinke. Ti so najboljše zagotovilo za večjo atraktivnost in sodoben dizajn tiskovin.