najcenejši peleti

Tudi najcenejši peleti so lahko kakovostni in energetsko učinkoviti

Lesni peleti so sodobna oblika lesnih goriv, ki so narejeni iz suhega lesnega prahu in žagovine. Pri njihovi izdelavi se uporabljata zgolj visoki tlak in para, zato gre tudi za okolju prijazen in trajnostni način ogrevanja. Imajo valjasto obliko premera 6 – 8 mm in so dolžine 40 mm, zato so zelo enostavni za skladiščenje. Danes je ponudba peletov izjemno pestra. Na voljo so nam najcenejši peleti, pa tudi tisti nekoliko dražji. A cena ni vedno glavno merilo kakovosti.

Zaradi izjemno široke ponudbe, boste z nekoliko vztrajnosti in dobre volje lahko našli najboljšega ponudnika peletov. Tu so vam na voljo peleti iz različnih vrst lesa, še bolj pomembno pa je, da so vam tudi najbolj kakovostni peleti na voljo po izjemno ugodnih cenah. Če k temu dodamo še številne popuste, potem so tudi najcenejši peleti lahko garancija za kakovost in energetsko učinkovitost. 

Če iščete energetsko učinkovita drva, hrast je zagotovo prava izbira

Stoletja nazaj so se ljudje ogrevali izključno na drva, danes pa je ponudba različnih energentov izjemno pestra. Končna izbira je odvisna predvsem od naših potreb in želja, ter seveda proračuna, ki nam je na voljo. Kadar imamo v mislih ogrevanje na drva, so nam za kurjenje danes na voljo različna drva. Hrast je le ena izmed vrst lesa, ki pa je energetsko zelo učinkovita.

Hrastova drva do med listavci celo druga najbolj energetsko učinkovita. To pomeni, da je njihova kurilna moč izjemno visoka, zaradi svoje gostejše strukture pa je to eno izmed najbolj priljubljenih kuriv pri nas. Za končni učinek zgorevanja je ključnega pomena, kakšna so drva. Hrast ima ob pravilnem sušenju in skladiščenju visoko odpornost pred vlago, zato je izjemno učinkovit kurilni material. Danes je ponudba različnih vrst drv zelo pestra, zato nekoliko raziskovanja po spletu nikoli ni odveč.