regulator tlaka za kompresor

Uporaba regulatorja tlaka za kompresor

Regulator tlaka za kompresor je zelo pogost pripomoček, ki se uporablja v gradbeništvu in industriji. Regulator tlaka zmanjša tlak na nižji izhodni tlak in deluje, da vzdržuje ta izhodni tlak, kljub nihanju vstopnega tlaka, ki prihaja skozi razne odprtine. Regulatorji tlaka so ventili, ki samodejno vzdržujejo nastavljeni tlak.

Kako uporabljati regulator tlaka za kompresor?

Pred uporabo regulatorja tlaka za kompresor je potrebno upoštevati, kar nekaj navodil, da bo regulator tlaka za kompresor deloval pravilno.  . Plastični čep na glavi kompresorja, je zaščita pred vnosom smeti v rezervoar in zaščita pred izlitjem olja iz rezervoarja. Odstraniti je potrebno plastični čep ter vstaviti le tega v odprtino . 

Kompresor je potrebno namestiti v dobro prezračevan prostor, saj motor in tlačno stikalo on normalnem delovanju sproščata iskre in pline, zato regulator tlaka za kompresor nikakor ne sme biti nameščen v bližini vnetljivih snovi, saj lahko v nasprotnem primeru pride do hudega požara in eksplozije.

Kje kupiti regulator tlaka za kompresor?

Regulator tlaka za kompresor je možno naročiti preko spleta ali kupiti v raznih tehničnih trgovinah, katere imajo na voljo ogromno število različnih regulatorjev. Če morda niste prepričani in ne veste katerega kupiti oziroma izbrati potem je najbolje, da se o tem posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati.

Tudi na spletu je na trg.rcommerce.net zelo široka ponudba regulatorjev za kompresor. Regulatorji zraka za kompresor so različne veličine, cene  pa so predvsem odvisne od ponudnika, kvalitete in materiala iz katerega je regulator tlaka za kompresor izdelan. 

Po uporabi kompresorja je potrebno poskrbeti, da je kompresor očiščen in pripravljen za naslednjo uporabo. Kompresorju je potrebno zamenjati in očistiti glavo, potrebno je preveriti tudi nivo olja na vsakih 20 ur delovanja, potrebno je tudi dodatno dolivanje, potrebno je tudi odpreti ventil, ki poskrbi za izpust kondenza – to je potrebno opraviti vsakih 50 do 60 ur.