Podajalnik

Varno poslovanje z gotovino

Poslovanje z gotovino neizbežno prinaša tudi določeno tveganje, tudi če ne gre za posebej visoke vsote. V vsakem primeru je treba poskrbeti za to, da je rokovanje z denarjem kar se da varno, seveda pa tudi učinkovito in tekoče. Pri tem pomagajo nekateri izdelki, ki minimizirajo možnost tatvin ali prevar.

Predaja denarja

Najprej je treba poskrbeti za varno in učinkovito predajo denarja. Na mnogih delovnih mestih je mogoč neposreden osebni stik, pogosto pa ta ni mogoč ali ni priporočljiv. V takšnih primerih bo učinkovito predajo denarja omogočil podajalnik, ki zagotavlja najboljšo varnost pri prejemanju denarja. Takšna rešitev pride v poštev na praktično vsakem delovnem mestu, saj je moč najti podajalnik tako za osnovne in enostavne primere kot za najzahtevnejše uporabnike. Nenazadnje je na voljo tudi fasadni podajalnik, ki omogoča prejemanje denarja kar skozi zid, tako pa lahko brezskrbno in učinkovito poslujemo z ljudmi zunaj prostora.

Obdelava denarja

Ko denar prejmemo, se seveda skrb zanj še ne konča. Tudi pri samem sprejemanju in obdelavi gotovine potrebujemo pomoč določenih naprav. Zelo prav pride aparat za preverjanje denarja, ki zagotavlja legitimnost bankovcev in morda tudi kovancev, pri pogostem delu z gotovino pa je ključnega pomena tudi števec bankovcev. Včasih je aparat za preverjanje denarja in števec bankovcev kombiniran kar v eni napravi. V vsakem primeru pa imamo na voljo dokaj pestro izbiro, saj je spet v ponudbi širok spekter izdelkov za različne uporabnike. Že aparat za preverjanje denarja je lahko zelo napredna naprava, lahko pa gre za enostavno namizno UV lučko ali celo zgolj za flomaster, ki razkriva nekatere varnostne elemente v bankovcih.

Shranjevanje denarja

Pri shranjevanju denarja bo prišel prav sortirnik kovancev in bankovcev, nato pa moramo denar seveda varno pospraviti. Za to se običajno uporabljajo trezorji, pri katerih imamo spet na voljo celo vrsto bolj ali manj ustreznih rešitev.