viličarji

Viličarji so nepogrešljiv transportni stroj v vsakem skladišču

Ni ga skladišča, ki ne bi imel vsaj enega transportnega stroja za razkladanje, nakladanje in prevoz tovora do svoje predpisane nazivne vrednosti. Najbolj priročni in izkoriščeni so zagotovo viličarji. Vsak uporabnik ima na voljo izbirati viličarje na električni pogon, na akumulatorski pogon, viličarje z motorji z notranjim izgorevanjem ali avtomatične viličarje oz. robote. Upravljanje viličarjev je določeno s strogimi varnostnimi navodili, zato je prav, da vozniki pri svojem delu spoštujejo načela varne vožnje in manevrskega prostora.

 

Upravljanje viličarjev zahteva stalno pritiskanje in sproščanje sklopke, zaviranje in pospeševanje ter kontroliranje upravljanja plina. Zaradi razbremenitve vozila in voznika so strokovnjaki razvili viličarje na hidrodinamični ali hidrostatični pogon. Na starejših viličarjih, ki so lažji in manjši, boste našli še mehanično upravljanje koles, medtem ko so novejši viličarji opremljeni s servo volani. Ti jim omogočajo enostavno manevriranje po transportnih poteh in dolgotrajno upravljanje brez kakršnegakoli truda.

 

Električni viličar je tih in čist, zato je primeren za prehransko proizvodnjo

 

Če iščete izdelek, ki je uporaben v skoraj vsakem skladišču in je hkrati dobro vodljiv in zmogljiv, po vrhu pa ima še sila enostaven pogon, potem je električni viličar za vaše potrebe idealen. Viličarje poganja elektromotor, ki dobiva električni tok preko električnega kabla ali preko akumulatorja. Če je viličar napajan preko kabla, ima omejen radij dela. Električni viličarji so med najbolj razširjenimi v prehranskih proizvodnjah ali manjših skladiščih.

 

Pri svojem obratovanju ne izločajo izpušnih plinov, zato lahko obratujejo tudi v zaprtih prostorih. Njihovo obratovanje je čisto in ne povzročajo hrupa, zato blagodejno vplivajo na skladiščnike. Ker se mora električni viličar polniti, imejte odmaknjenega od tehnoloških procesov, polnilno mesto pa opremite z dotokom svežega zraka. Zahvaljujoč inovativni tehnologiji, številni električni viličarji nudijo impresivno vodljivost in zmogljivost v povezavi z minimalnimi stroški vzdrževanja. Pestra ponudba številnih vozil na trgu bo zagotovo zadovoljila številne specifične zahteve vašega skladišča.