Leseni nadstreški

Vsestranski nadstreški

Domače bivališče pogosto opremimo s številnimi dodatnimi elementi, ki kakovost bivanja še nekoliko dvignejo. Ti dodatki imajo pogosto kar neposreden vpliv na to, kako prijetno in udobno se počutimo v svojem domu. Zelo dober učinek lahko pogosto dosežemo že z manjšimi izboljšavami in dodatki, tako da se splača premisliti o tem, kaj bi lahko v tej smeri ukrenili. Dobro idejo morda predstavljajo nadstreški, ki so zelo vsestranski.

Če ne drugega ponujajo leseni nadstreški dobrodošlo vizualno popestritev objekta in okolja. Imajo namreč visoko estetsko vrednost in se lepo podajo v vsako okolje. Seveda pa jih običajno ne uporabljamo le za dekoracijo, saj imajo vedno tudi uporabno vrednost. Leseni nadstreški pogosto dopolnjujejo terase, kjer zagotavljajo zavetje pred neugodnimi vremenskimi razmerami in drugimi vplivi okolja. Prav tako so nadstreški priljubljeni za zaščito vozil – že enostaven nadstrešek lahko zaščiti avtomobil pred točo, dežjem in snegom. Rešitev je veliko cenejša in enostavnejša v primerjavi z garažo. Leseni nadstreški pa so zelo posrečeni tudi v kakšni manjši in elegantnejši izvedbi, na primer nad vhodom ali nad balkonom. Takšni nadstreški so tudi enostavni za izdelavo in dokaj poceni.

Še vedno je pomembno, da so kakovostno narejeni. Za lepljen les cena ni vedno najbolj ugodna, če ciljamo predvsem na kakovost in vzdržljivost. Ker imajo nadstreški pomembno nalogo in pri tem prenašajo tudi večje obremenitve, za kakovosten lepljen les cena ne sme biti ovira. V konstrukcijo se splača investirati, saj bo nadstrešek investicijo tudi upravičil – skozi dolga leta bo krasil svoje okolje in opravljal pomembno nalogo, ki mu jo zaupamo. Pomembno je, da izberemo kakovostne in vzdržljive materiale. S tega vidika je za lepljen les cena pravzaprav le potrditev kakovosti, ki je bistveno boljša kot pri cenejših materialih. Seveda pa lahko les dopolnimo tudi z drugimi materiali, ki postavijo piko na i izgledu in funkcionalnosti celotne konstrukcije.