Poslovna darila 3

Domiselna poslovna darila

Če bi radi svoje poslovne partnerje pri obdarovanju zares navdušili, moramo zelo premišljeno izbrati prava darila. V tej vlogi se bodo dobro obnesli le skrbno izbrani izdelki, pogosto je pametno poseči tudi po nekoliko dražjih izdelkih, s katerimi bomo lahko navdušili zahtevnejše prejemnike. Na srečo lahko najdemo dobre ideje, če smo se pripravljeni posvetiti izbiri.

Med najbolj domiselna poslovna darila se vsekakor uvrščajo tista, ki jih pozorno izberemo na podlagi interesov in želja prejemnikov. Če prejemnika dobro poznamo, mu lahko podarimo idealno darilo. Če se s poslovnimi partnerji ne poznamo tako dobro, bo boljša izbira kakšno univerzalno darilo. V vsakem primeru pa imamo na voljo širok razpon daril, na eni strani so manjši in cenejši izdelki, kot so USB ključki, na drugi strani pa najdemo razne večje in dražje izdelke, predvsem kakšne komplete pisarniškega materiala, stenske ure, dekorativne kose in podobno.

Ni treba, da se odločimo za veliko in drago darilo. Že USB ključki so recimo dobro darilo, če izberemo kakovostne in privlačno oblikovane izdelke. Seveda je veliko odvisno tudi od situacije, USB ključki so primerni predvsem za redno obdarovanje poslovnih partnerjev, ki ne pričakujejo kakšnih posebnih daril. Če želimo obdarovati pomembnejše partnerje ob kakšnih posebnih dogodkih, je boljša ideja izbira dražjega darila.

Poslovna darila v višjem rangu odpirajo veliko možnosti, če znamo dobro izbrati pravi izdelek. Priljubljena so unikatna darila, predvsem ročno oblikovani izdelki, pa tudi kakšne lokalne specialitete s področja kulinarike. Vedno so priljubljene steklenice prestižnih pijač, ki se uvrščajo kar med univerzalna darila. Če obdarovanca dobro poznamo, pa lahko premislimo tudi o možnosti obdaritve z novo izkušnjo – posrečena izbira so lahko darilni boni za razna doživetja, recimo golf, jadranje ali skok s padalom. Najbolj domiselna poslovna darila so torej tista, ki jih izberemo na podlagi želja in potreb prejemnika, zato se moramo na izbiro dobro pripraviti.