Pisarniški stoli

Stoli za vse potrebe

Stoli morajo biti zelo dobro prilagojeni svojemu namenu. Uporabljamo jih lahko tudi za dolgotrajno sedenje, kar pomeni, da imajo vpliv na počutje in zdravje, a tudi pri krajšem času uporabe se hitro pokažejo odlike dobrih stolov. A ne moremo vedno reči, kateri stoli so najboljši – vse je odvisno od situacije in potreb. V nekaterih okoljih pridejo v poštev le ergonomski stoli, ki so odlikovani tako, da jih lahko uporabljamo dlje časa, medtem ko so pogosto prava izbira barski stoli, ki niso namenjeni dolgemu sedenju, so pa zelo praktični in hkrati tudi estetsko dovršeni.

Stoli za dolgotrajno sedenje

Če nameravamo sedeti dlje časa, potrebujemo stol, ki je dobro pripravljen na takšno vrsto uporabe. Najbolj značilni so pisarniški stoli, ki jih uporabljamo na delovnih mestih, pa tudi v drugih okoljih, navsezadnje tudi doma. Pisarniški stoli pridejo zelo prav povsod, kjer nameravamo sedeti dlje časa. So namreč posebej oblikovani prav za ta namen. Običajno imajo veliko naslonjalo, ki podpira hrbtenico in glavo, tako da je telo kar se da razbremenjeno. Prav tako imajo pisarniški stoli posebno obliko, ki sili telo v primeren položaj. Tako ne bo dolgoročnih učinkov na zdravje, rešimo se tudi bolečin in težav pri vsakodnevni uporabi.

Enostavni in praktični stoli

Barski stoli so primer enostavnih in praktičnih stolov, ki so zelo vsestranski, so pa prilagojeni tudi raznim posebnim potrebam. Spet gre za stole, ki se najbolje izkažejo v določenem okolju, in sicer za točilnim pultom. Lahko pa jih uporabljamo tudi drugod, spet tudi doma. Barski stoli se zelo lepo podajo v sodobno opremljene kuhinje, sploh v tiste, ki imajo visok pult ali kuhinjski otok. So vsestranski in bodo dobro opravljali svojo nalogo, če jih seveda ne uporabljamo za dolgotrajno sedenje. Enako velja za druge praktične stole, to so recimo tudi vrtni stoli in drugi stoli v domačem stanovanju.