Linde viličarji za vrhunsko zmogljivost in natančnost

Linde viličarji za vrhunsko zmogljivost in natančnost

Nekatera skladišča, sploh taka s krhkim blagom, zahtevajo zelo pazljiv prenos in zlaganje blaga. Zlasti v papirni industriji nikakor ne sme priti do zvračanja in trdih dotikov papirja in podobnih polizdelkov. Delikatno blago se lahko zelo hitro na površini obtolče, s čimer lahko pride do velike škode. Kljub temu pa so bloki papirja zelo težki in zahtevajo prenos z viličarjem. Zato v takem primeru potrebujemo viličar, ki bo imel izredno natančnost, a bil kljub temu sposoben dvigovanja res težkih bremen na velike višine. Zelo prav pride tudi funkcija obračanja primarnega okvirja z vilicami, tako da je blago pred tem, ko se ga položi na svoje mesto, do milimetra natančno uravnano.

Take karakteristike ima viličar Linde, ki ponuja enkratno zmogljivost in tako predstavlja standard na področju visoko funkcionalnih viličarjev. Če so skladiščni viličarji rabljeni, jih je treba pred prvo uporabo preizkusiti, da se tako prepričamo o primernosti za uporabo in ustrezni natančnosti, ki jo zahteva uporaba v določenih primerih. Nov viličar Linde pa je vsekakor potrjeno dovolj natančen za zlaganje predmetov v skladovnice. 

Mnogi viličarji, rabljeni več desetletij, ponujajo možnost obnove in ponovne uporabe. To je cenovno ugodnejša alternativa v nasprotju z nakupom novega izdelka, kot je na primer viličar Linde. Popolna obnova je proces, ki zahteva veliko znanja in spretnosti, zato se ga lotevajo le v pooblaščenih servisih ali prodajalnah, specializiranih za prodajo viličarjev. Zato so tudi viličarji, rabljeni 20 let in več, povsem primerni za obnovo ali nadgradnjo z ustreznimi sistemi, ki izboljšajo njihovo vodljivost, zmanjšajo nepotrebna nihanja in tresljaje ter na splošno naredijo upravljanje z viličarjem bolj prijetno in natančno. Za nakup rabljenega viličarja se je treba prej posvetovati z uporabniki, da se lahko odločimo o tipu viličarja, ki je najbolj primeren za delo s tovorom v skladišču.