Zračna puška

Lovska oprema v široki ponudbi

Za lov potrebujemo ustrezno opremo, pravzaprav celo zbirko pripomočkov in dodatkov, ki naredijo celotno izkušnjo veliko boljšo. Res je sicer, da se lahko na lov odpravimo tudi v precej špartanski opravi, kar je lahko prijetno in zanimivo doživetje, imajo pa vsi resni lovci doma večjo zbirko opreme, s katero si pomagajo pri svojih dejavnostih. Na srečo lahko brskamo po zelo široki ponudbi, ki jo predstavljajo nekateri večji trgovci na tem področju. Lovska oprema je na voljo tako v fizičnih prodajalnah kot preko spleta, tako da lahko brez težav brskamo po raznovrstnih opcijah in najdemo tiste izdelke, ki kar najbolje odgovarjajo našim potrebam.

Najbolj izstopa seveda strelno orožje, ki se uporablja za lov. Že pri tem imamo veliko izbire. Najbolj priljubljene so puške, lahko pa se uporabi tudi drugo strelno orožje, navsezadnje tudi zračna puška ali kakšna druga opcija. Prav tako imamo veliko variacije v posameznih kategorijah, dolgocevno orožje je močno razčlenjeno in ponuja različne možnosti, s katerimi si prilagodimo končno izkušnjo in rezultat lova. Tudi druga orožja ponujajo veliko izbire, celo zračna puška oziroma zračno orožje – na voljo so recimo tudi zračne pištole in revolverji, čeprav je najbolj priljubljena izbira gotovo klasična zračna puška

Seveda pa lovska oprema ne pokriva le orožja. Potrebujemo še celo vrsto drugih pripomočkov. K orožju sodi še lovska optika oziroma strelni daljnogledi, prav tako nepogrešljivi so običajni daljnogledi, s katerimi opazujemo živali. Ne pozabimo na strelivo in dodatno opremo za orožje, to so pasovi, torbe, pribor za čiščenje in podobno. Nadalje potrebujemo svetilko, nož in druge drobne pripomočke, ki so na terenu vsestransko uporabni. Nazadnje pa omenimo še lovska oblačila in obutev, tudi ta oprema mora biti zelo dobro prilagojena uporabi na terenu. Vse to najdemo na enem mestu pri večjih trgovcih, ki imajo izjemno široko ponudbo.