implantat

Majhen implantat lahko poskrbi za zdravje cele čeljusti

Z razlogom dajejo vsi zobozdravniki takšen poudarek na ugriz. Ne le, da je pravilen ugriz nujen za to, da da ne obrabljamo določenih zob po nepotrebnem, prav tako lahko implantat poskrbi, da so sosednji zobje, ki se nahajajo okoli njega na prave mestu tudi dalj časa po izgubi prvotnega zoba. Vsak implantat se vstavi na enak način, in sicer se v kostno maso izvrta luknja, ki nato drži del implantata, ki je fiksiran v kost in je torej nepremičen. Na ta del se usede krona, ki je tisti del, zaradi katerega mnoge ljudi skrbi imeti implantat, ker se bojijo, da bi izstopal od ostalega zobovja, vendar to preprosto ni tako. Danes se da krone izdelovati na tak način, da jih bolj ali manj ne moremo ločiti od preostalega zobovja.

Implantat ostane v naših ustih bolj ali manj od takrat, ko smo ga vstavili, pa do konca, razen v izjemnih primerih, vedno pa se lahko zamenja krona, kar se lahko zgodi iz različnih razlogov.

Po izgubi, če zoba dalj časa ni na mestu, je lahko potreben zobni aparat

Danes so vedno bolj pogosti zobni aparati, ki so nevidni, kot je na primer invisalign. Zobni aparat invisalign deluje tako, da se odvzame vtis našega zobovja, ki je nato računalniško obdelan, da se vidi vse, kar je treba spremeniti, da lahko dosežemo željeno urejeno obliko in se nato izdela serija več zobnih aparatov invisalign, ki jih mora uporabnik nositi tako podnevi kot ponoči, vsak aparat pa se uporablja okoli dva tedna, nato se zamenja za naslednjega. S tem postopkom lahko v relativno kratkem času dobimo idealen nasmeh, ki smo si ga vedno želeli. Moramo pa vedeti, da invisalign ni edina opcija za popravljanje zob, ki se ne vidi navzven, tudi zvezdice se lahko namestijo na zadnjo stran zob, vendar ne vedno!