Samorazlivni tlaki

Najboljši tlak za ugodno ceno

Pri izdelavi tlaka se običajno ne posvečamo preveč ceni, še posebej če gre za zahtevno uporabo v industrijskem okolju. A vseeno tudi stroški vplivajo na to, kako zadovoljni bomo s tlakom, zato običajno iščemo tisto možnost, ki ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. To so gotovo epoksi tlaki, ki se kosajo z alternativami predvsem po kakovosti. Nekatere izvedbe pa imajo tudi zelo ugodne cene, kar je odlična kombinacija tudi za zahtevnejše uporabnike. Poleg tega so takšni tlaki precej prilagodljivi, torej je možno izdelati tlak, ki bo po godu vsem vrstam uporabnikov.

Med najbolj priljubljenimi so samorazlivni tlaki, ki v mnogih situacijah združujejo največ prednosti. So relativno enostavni za izdelavo, posledično tudi cenovno dovolj ugodni, hkrati pa še vedno ponujajo možnost izdelave zelo kakovostnega tlaka. Niso sicer med najcenejšimi različicami epoksi tlakov, še cenejši so recimo razni premazi in enoslojni tlaki, ki pa ne ponujajo toliko zaščite podlage. Samorazlivni tlaki se izdelajo v več plasteh in dopuščajo nekaj prilagodljivosti, predvsem pa v vseh različicah ponujajo odlično zaščito tal. Koristni so tudi v zelo obremenjenih okoljih, na primer v delavnicah in skladiščih, saj ponujajo zelo dobro odpornost proti mehanskim obremenitvam in kemičnim grožnjam. Poleg tega so samorazlivni tlaki zaradi precej enostavne izdelave kot nalašč za prekrivanje večjih površin, kar je idealna rešitev za bolnišnice, šole in druge stavbe z večjimi redno obremenjenimi površinami.

Epoksi tlaki nasploh ponujajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Sam material namreč ni pretirano drag, pa tudi izdelava je pogosto precej enostavna. A glavni adut je gotovo kakovost, ki jo imajo takšni tlaki. Nekateri tehnični tlaki so zelo primerni tudi za uporabo v najzahtevnejših industrijskih okoljih, pogosto tudi tam, kjer alternativnih možnosti preprosto ni. V tem primeru imajo avtomatsko najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, saj druge izbire pač nimamo.