Zapornice

Zapornice za zasebno in komercialno uporabo

Zapornice danes srečamo že na vsakem večjem javnem ali zasebnem parkirišču. Uporabljajo se za kontrolirano prehajanje na in iz parkirišča, na drugi strani pa preprečujejo nedovoljeno parkiranje na parkiriščih. Najpogosteje zapornice srečamo na parkiriščih ob večjih trgovskih centrih, športnih dvoranah, šolah, kulturnih dvoranah, zdravstvenih domovih, pa še bi lahko naštevali.

Zapornice so izdelane iz kvalitetnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Drog zapornic je iz aluminijastih profilov, ki zagotavljajo visoko stabilnost in vzdržljivost. Ohišje zapornic je cinkano in prašno lakirano, ki daje zapornicam dolgoletno antikorozijsko zaščito. Zapornice so lahko avtomatske ali ročne.

Avtomatske zapornice poganja različno vzdržljiv elektromotor. Njegova moč se razlikuje glede na obremenitev in dolžino zapornic. Dvigovanje in spuščanje zapornic je možno z daljinskim upravljalcem, s stikalom, induktivno zanko ali kodnim tipkalom. Imajo veliko hitrost in so sposobne velikega števila odpiranj. Vgrajen imajo sistem zaviranja, odsevniki na drogu pa omogočajo, da so vidne tudi v temi. Avtomatske zapornice so zaradi vseh svojih lastnosti namenjene večjim javnim in zasebnim parkiriščem, kjer so prehajanja zelo pogosta. Na drugi strani so ročne zapornice namenjene manjšemu številu prehodov. V tem primeru je potrebno izstopiti iz avtomobila in zapornice dvigniti oziroma spustiti z roko.

Zapornice različnih blagovnih znamk in modelov se nahajajo v spletni ponudbi številnih prodajalcev zapornic. Na spletu lahko poiščete kataloge različnih proizvajalcev zapornic. Preko kontaktnih podatkov lahko pošljete povpraševanje in trgovec vas bo kontaktiral v čim krajšem možnem času. Opravil bo ogled na licu mesta in vam ustrezno svetoval o najbolj primerni rešitvi glede na vašo situacijo. Na podlagi vaših želja in potreb bo sestavil za vas najbolj ugodno ponudbo, v katero bo zajeta cena zapornice in njena montaža. Ob nakupu se je potrebno pozanimati tudi o garancijski dobi zapornic in o možnostih rednega servisa, ki vam bo prišel prav v primeru okvare ali motenega delovanja.